Fotouppdrag

Mitt uppdrag:
- Dokumenterande
- Svart-vit bild
- Bild på djur
 

Före
 
Efter 
 
I den här bilden har jag ändrat gråskalan i Camera Raw och sedan ändrat på högdagar, skuggor, färgskala, temperatur m.m. för att få den önskade effekten av styrkan i det svarta och vita i bilden. Jag har även beskärt den till ettt enligt mig mer behagligt format och tagit bort störande moment med kloningstämpeln. Fördelen med detta verktyg blir då att det är naturliga färger och avtryck som hamnar där istälelt för det man tog bort. Jag tyckte att ljuset gav en härlig och nästan lite retro effekt. Med detta ljus behöll jag även dammet kvar så mycket som möjligt för jag tycker att det förstärker hästens annorlunda beteende och effekten med rörelsen. Jag valde denna bild för jag tycker den utstrålar härligheter, man kan nästan känna njutningen i avskakningen. Den är även lite speciell då alla kanske inte alltid är vana vid att hästar brukar skaka på sig sådär. Jag använde mig inte riktigt av en rätt slutar tid för det är en viss oskärpa i bilden men i efterhand tycker jag att det bara tillförde till den coola effekten av rörelsen i hela hästens kropp.
 
Före
 
Efter
 
Jag valde även att ta med denna bild för att jag tycker att den är väldigt dokumenterande och tilltalar en mycket med blicken man får från hästen. Även i denna bild ändrade jag till gråskala i Camera Raw och sedan beskärde jag pyttelite för att få ännu mer inramning i bilden än innan och ljusade även upp öronen, som nästan bara blev svarta när man bytte till gråskala, i photoshop. Just detta ljus tycker jag förstärkte den lite dramatiska känslan i bilden och jag valde därför att inte ändra det så mycket. Här använde jag mig av en bra slutartid och ett lågt bländartal och fick önskade resultat med en skarp häst och suddig bakgrund, eftersom fokusen ska ligga på hästen. Jag tycker att den svart-vita effekten gjorde bilden mer tilltalande och man "dras" mer in i den.
 
Här är en oredigerad version aven av bilderna som jag velade mellan när jag valde den först bilden. Jag valde den andra för att jag kom mer in i händelsen på den bilden tycker jag. Den var lite mer intressant och mer nära händelsen. Jag tyckte den fångade ens intresse lite mer. Dessutom hade den här bilden ett jobbigt störningsmoment med en bit av staketet (det vita snöret) som kom med i bilden.